Udstyr

Det kræver ikke specielt udstyr at starte til orienteringsløb, men noget er selvfølgelig bedre end andet, nedenfor er beskrevet lidt om hvordan du kommer godt igang.

Sko
I starten kan du sagtens klare dig med almindelige løbesko – helst ikke for sarte og med såler, der kan stå fast på skovstier.
Når du begynder at løbe mellemsvære baner, skal du mere væk fra stierne og så kan rigtige O-sko være en god investering. O-sko har kraftig profilering af sålen - nogle typer har endda pigge. Sålen er normalt smallere og ikke nær så polstret som på sko til hårdt underlag. Så står du bedre fast og vrikker ikke så let om, når du løber på skråninger. Vigtige egenskaber er også, at de ikke bliver så tunge, hvis de bliver våde og at overdelen bedre kan tåle den hårde medfart, når der løbes gennem krat og grene.

Løbetøj
På dine første ture tager du bare almindeligt løbetøj på - men ikke dit nyeste sæt.
Så snart du skal lidt væk fra stierne, er det en fordel, hvis tøjet dækker ben og arme. Decideret O-tøj, som KOK’s klubdragter, er noget bedre til at klare brombær-rifter ol. end normalt løbetøj.
Klubben låner klubtrøjer ud til ungdomsløbere.

Kompas
Vi har et antal kompasser til udlån. Hvis du ikke har et kompas, så vent lidt med at anskaffe et, til du har fundet ud af, hvad du vil købe. Der findes pladekompasser og tommelfingerkompasser -  dyrere modeller har en hurtigere og mere stabil kompasnål.


Brik
Vi bruger elektronisk tidstagning, hvor hver løber har en plastik-brik, som registrerer, om man har taget de rigtige poster - og hvornår. Det er igen noget udstyr, som vi låner ud til nye medlemmer og til ungdomsløbere.


Postdefinitionsholder
Til de fleste større løb, kan man få løse postbeskrivelser - hvis man har en holder, så man ikke taber den i skoven. En sådan postdefinitionsholder gør det let at se post-beskrivelserne og ikke mindst postens kontrolnummer.

Menu